Blanda gammalt och nytt!

Många önskar och strävar efter att deras hem ska se ut som en inredningskatalog. Det är inget fel med det, men när man stöter på en sådan inredning i verkliga livet kan man få en känsla av att det saknas något. Allt är fint och fräscht och helt klart vackert inredningsmässigt – men är det hemtrevligt? Svaret brukar ofta bli nej. Det saknas personlighet, känsla, själ eller vad man nu vill kalla det för. Det krävs helt enkelt lite mer än insidan av en inrednramingskatalog för att vi ska trivas, och om man saknar det där lilla extra men inte riktigt vet hur man ska få till det är det alltid en bra idé att blanda gammalt och nytt!

Det är förstås väldigt mycket som ryms inom begreppet gammalt – det kan vara allt från riktigt antika prylar till stringhyllor från 50-talet. Mycket av det som kan anses gammalt har ju också gått ur modet av en anledning och bör antagligen stanna där. Vi kanske till exempel inte behöver ta tillbaka 90-talets geléljus, lavalampor och vågiga blå vaser riktigt än, men det finns russin att plocka ur kakan om man vet vad man ska leta efter. Vissa saker kan man också göra om för att skapa en ny version av något som fortfarande utstrålar den där personligheten som man är ute efter. Fula skåp eller byråer av trä kan till exempel bli riktigt snygga med en shabby chic-makeover med sandpapper och vit färg.

Det kan alltså vara en bra idé att ta sig en titt i källare och förråd och leta bland lådor och skåp för att se om man har något sparat som kan piffa upp inredningen. Den som inte har egna prylar eller arvegods kan man fördel leta på auktioner, loppisar och second hand. Och kom ihåg att sätta på fyndglasögonen! Det som ser ut som skräp kan i själva verket bli en riktig skatt för den händige. En tavelram, gamla böcker, en kaffekvarn, en trälåda… Bara fantasin sätter gränser när man inreder!

No Comments for “Blanda gammalt och nytt!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *