Ett bra initiativ

Jag hörde om ett företag från Dalarna som låter sina anställda volontärarbeta på arbetstid, och det känner jag är ett så bra initiativ att det är värt ett inlägg här på min blogg. Det är företaget Panang Kommunikation, som är en webbyrå eller kommunikationsbyrå eller vad det nu heter (jag har inte så står koll på skillnaderna), som alltså har infört att varje anställd får lägga fyra timmar per månad på volontärarbete på betald arbetstid. Det här är förstås inget som företaget på något sätt tjänar på utan det är helt enkelt av ren godhet, och för att man vill att Panang ska vara en arbetsplats att trivas på. Och det är klart att de anställda mår bättre på jobbet när de får utnyttja en del av sin arbetstid till att göra världen lite bättre.

Borde man skola om sig kanske?
Det här företaget har förresten haft flera bra sådana här initiativ såg jag när jag surfade in på deras sida panang.se och läste i deras blogg. De har tydligen temaår så att varje år är vigt åt ett speciellt tema, och det här året är volontärarbete. Förut har de haft friskvårdsår och kompetensutvecklingsår. Det låter helt klart som ett företag som jag skulle vilja jobba på, som verkligen satsar på sina anställda, och då inte bara på att de ska utvecklas på jobbet så att det gynnar företaget utan också att de ska utvecklas och må bra som människor. Och det om något gynnar ju företaget eftersom glada och friska människor som trivs på sin arbetsplats jobbar tusen gånger bättre än de som inte är lika lyckligt lottade.

Jag borde kanske satsa på att byta karriär och bli utvecklare, skribent, digital designer, AD, projektledare eller något annat som passar på Panang Kommunikation så att jag kan söka jobb där och bli en del av vad som verkar vara en riktigt skön arbetsplats med hjärtat på det rätta stället!
Panangs temaår 2016 handlar om volontärarbete.

No Comments for “Ett bra initiativ”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *