Jag saknar en balkong

Posted on juni 19, 2015 in Allmänt

Jag älskar att bo i hus, men det finns en sak med lägenheter som jag verkligen kan sakna ibland och det är att ha en balkong. Visst, en altan eller ett uterum eller en uteplats är ju roligare i längden, men det är något speciellt med att sitta på en balkong på sommaren. Kanske är det för att det påminner mig om när jag bodde i min första egna lägenhet och livet var en fest. Då fanns det inget bättre än att sola benen och ta sig ett glas vin på balkongen tillsammans med en vän.

Hur som helst, anledningen till att jag börjar tänka på balkonger nu är för att min syster, som bor i lägenhet, ska bli med balkong. Och jag är lite avundsjuk! Hennes bostadsrättsförening har beslutat om att det ska ske ett balkongbygge, och jag hoppas att jag får vara med och inreda hennes balkong när den kommer på plats! Det är verkligen roligt att inreda balkonger. Man kan göra väldigt mycket fint på en liten yta. Men det tar förstås ett bra tag innan det är klart. Föreningen har i alla fall tagit hjälp av Bostadsjuristerna som är med och hjälper till med avtal och sådant så det känns ju skönt att det kommer att gå rätt och riktigt till i alla fall så att det inte blir några problem, tvister eller dröjsmål.

Jag hoppas att jag och min syster kommer att få många fina stunder tillsammans på hennes balkong. Kanske tar vi oss ett glas vin och solar benen, precis som förr. Jag tror nästan att jag är mer förväntansfull än vad min syster är över det här med balkongen. Hon kommer nog ha svårt att hålla mig därifrån när balkongen har kommit på plats! Jag har redan bestämt mig för vad jag ska köpa till henne i balkonginvigningspresent. Fast det kan jag förstås inte avslöja här!

No Comments for “Jag saknar en balkong”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *