Mer än bara garageport

Posted on november 4, 2014 in Allmänt

Det kan verka som om en garageport är en garageport, och så är det bra med det. Visst, det finns en del olika modeller – takskjutport, vipport och så vidare – men i grund och botten är en garageport en garageport. Eller? Faktiskt så är det inte så. Garageportar går att förse med en hel mängd olika tillbehör, som förvandlar dem till någonting mer. En del av dessa tillbehör kan man införskaffa i efterhand, medan andra måste beställas samtidigt med garageporten. Dessa tillbehör är också mycket varierade, och fyller många olika funktioner. Det rör sig om allt från säkerhet bekvämlighet och estetik. Den som ska köpa en ny garageport gör bra i att först ta reda på vilka olika tillbehör som finns (exempelvis www.sandoporten.se erbjuder en hel mängd olika sådana).

En del av tillbehören är rätt så enkla och uppenbara, som kraftigare lås eller en annan typ av handtag än vad som följer med som standard. Vad gäller att välja ett bättre lås till sin nya garageport ska man dock tänka på att Låset aldrig kan bli bättre än porten. Om tjuvarna inte lyckas få upp låset, men porten inte är så värst kraftig, så är det bara att ta sig in med våld. Vilket för oss in på ett annat tillbehör: larm. Att larma sitt garage är en bra idé om man förvarar värdefulla föremål, som dyra verktyg, där inne.

Men inte alla tillbehör har med säkerhet att göra. Det är också möjligt att installera ett fönster eller till och med en dörr i sin garageport. Poängen med ett fönster torde vara uppenbar. En dörr däremot kan kräva lite förklaring. Om garaget trafikeras ofta av människor, och inte bilar, och saknar en sidodörr, så kommer en inbyggd dörr i garageporten att spara tid, samtidigt som man inte släpper ut lika mycket värme när man tar sig ut och in. Ett smart val, med andra ord.

No Comments for “Mer än bara garageport”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *