Snart första advent!

Nu är det bara dagar kvar till första advent och jag längtar efter att få sätta tänderna i en pepparkaka och mysa med varm glögg och julmust. Jag vill gärna vänta med julmyset till första advent (eller första december) så att det blir lite mer speciellt. Affärerna börjar ju sälja julmust redan i oktober och det tycker jag är helt galet. Visst, must är riktigt gott, men jag förstår ändå inte hur man kan vilja dricka det i oktober. Då försvinner ju hela julstämningen, och när det väl blir advent så har man tröttnat på julmusten. Då blir den ju som vilken annan läsk som helst.

Nej, för mig är julmyset lite heligt, så här kommer inga lussekatter eller glöggflaskor innanför tröskeln förrän det är dags för julmys på riktigt. Jag lyssnar inte heller på julmusik och köper sällan några julklappar innan december. Alla har sina egna traditioner och det här är min. Nu för tiden är jag inte så intresserad av julklappar eller julafton på samma sätt som man var när man var barn, men julen har ju ändå en viss magi kring sig om jag vill känna och uppleva även som vuxen, och att då njuta ordentligt av julmyset är mitt sätt att göra julen lite mer speciell!

No Comments for “Snart första advent!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *