Vädret är inte vad det var

Posted on januari 4, 2015 in Allmänt

Skiss på uterum

En skiss på ett uterum

När jag tänker på min barndoms somrar så tänker jag på sol och värme, men det är klart att det regnade även då. En sak som är säker är i alla fall att vädret har blivit mycket mer opålitligt nu för tiden. Förr bestod en sommar av sol och av regn. Nu för tiden kan en sommar bestå av enbart regn eller enbart tropisk hetta eller höstväder ena dagen och badväder nästa dag. Vädret har blivit mer extremt kan man säga, och har man otur så blir dagarna som man kan njuta av sommaren få.

Det här har fått mig att fundera, och nu har jag bestämt mig. Jag vill inte ha sommaren förstörd av regn, som det var för ett par år sedan då solen bara tittade fram några enstaka gånger. Jag vill kunna njuta av min trädgård och kunna sitta ute på altanen på sommaren, så nu blir det ett uterum. Att glasa in altanen känns som det bästa alternativet. Det hjälper ju inte mot tropisk hetta, som vi hade i somras, men å andra sidan så kan man ju öppna upp en inglasad altan, och det kanske till och med går att ha det helt stängt istället och ställa en AC där som svalkar.

Det finns helt enkelt fler möjligheter med en inglasad altan, och jag tror att det kan vara lite mysigt att sitta där och läsa en bok när det regnar. Kanske lär man sig till och med att uppskatta regnet lite mer. Dessutom kan man ju möblera lite snyggare med fina utemöbler eftersom de står mer skyddade mot väder och vind och grannkatter och allt som man måste tänka på annars. Det blir som ett mysigt rum under regniga sommardagar, och när det är sol och lagom varmt kan man öppna upp och njuta av det. Det blir definitivt inglasning!

No Comments for “Vädret är inte vad det var”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *